Böcker om fastigheter

Här kan du hitta fastighetsböcker som ger dig kunskap om hur man investerar i fastigheter och vad man ska tänka på som fastighetsägare. Böckerna ger tips och guider på hur du värderar och köper fastigheter till hur du förvaltar dem.

Fastighetsägarens handbokFastighetsägarens handbok
En praktisk handbok för dig som är fastighetsägare eller vill bli det. Täcker områden som juridik, teknik, ekonomi och miljö.
Köp boken här
Fastighetsägarens ansvarFastighetsägarens ansvar
Boken handlar om de lagar och regler som du omfattas av som hyresvärd och fastighetsägare.
Köp boken här
FastighetsvärderingFastighetsvärdering
Fastighetsvärdering förr, nu och i framtiden. Vad kan vi lära oss av historien när vi värderar fastigheter i framtiden?
Köp boken här
The ABCs of Real Estate InvestingThe ABCs of Real Estate Investing
Boken handlar om hur du blir rik på fastigheter och hur du ska tänka på kassaflödet från fastigheter.
Köp boken här
The Book on Rental Property InvestingThe Book on Rental Property Investing
En detaljerad bok om hur du köper fastigheter steg för steg. Författaren är själv fastighetsinvesterare och flippar hus.
Köp boken här
The Millionaire Real Estate InvestorThe Millionaire Real Estate Investor
En bok om hur du utvecklar rätt tankesätt kring fastigheter. Även tips på hur du skaffar dig ett team bakom fastigheterna du köper och praktiska modeller för att köpa och förvalta fastigheter.
Köp boken här
The Advanced Guide to Real Estate InvestingThe Advanced Guide to Real Estate Investing
Boken handlar om hur du identifierar bra fastighetsaffärer och hur du gör rätt beräkningar på framtida kassaflöde från fastigheter.
Köp boken här
Long-Distance Real Estate InvestingLong-Distance Real Estate Investing
Boken handlar om hur du lär dig investera i fastigheter på långa avstånd. Läget är ju allt i fastigheter så läs om hur andra har gjort för att lyckas bygga upp fastighetsbolag på avstånd.
Köp boken här
The Real Book of Real EstateThe Real Book of Real Estate
Författaren av Rich dad, Poor dad har skrivit en bok om hur han investerar i fastigheter. Boken handlar om hur du värderar fastigheter, hur du skaffar finansiering, minskar skatt och skyddar dina fastigheter.
Köp boken här

Böcker om hur man investerar i fastigheter

Böcker är viktigt för att skaffa dig den teoretiska kunskapen som krävs för att framgångsrikt investera i fastigheter. Fastighetsinvesteringar omfattas av mycket juridik med skyldigheter och ansvar. Det handlar också mycket om finansiering och bankkontakter, därför är det viktigt att du kan visa din bank att du har kunskap om fastigheter.

De bästa fastighetsböckerna är de som är praktiska och skrivna av fastighetsinvesterare som själva byggt upp bolag med stora fastighetsinnehav. Deras kunskap är värd mycket mer då de kan dela med sig av sina misstag så att du slipper göra dem.

Genom att läsa böcker kan du förbättra dina chanser till lyckade fastighetsköp. Enligt många experter krävs det 10 000 timmar inom fastigheter för att bli en expert och veta vad du gör. Så att börja läsa böcker om fastigheter nu är en bra idé. För att bli en duktig investerare i fastigheter krävs det nya insikter, idéer och inspiration för att komma igång. Sen är det bara att ge sig ut på marknaden och omsätta kunskapen i praktiken. Den bästa skolan är när du kombinerar teori och praktisk erfarenhet.

Vad innehåller en bra bok om fastighetsinvestering?

En bra bok om fastighetsinvestering bör innehålla information om olika typer av fastigheter och investeringsstrategier, inklusive hur man väljer och värderar fastigheter, hur man finansierar och förvaltar investeringar, och hur man minskar risker och maximerar avkastning. Den bör också innehålla exempel och fallstudier från verkliga investeringar och råd från erfarna fastighetsinvesterare. Det är också viktigt att boken är uppdaterad med den senaste lagstiftningen och skattereglerna.

Läs självbiografier från framgångsrika fastighetsägare

Det finns många självbiografier från framgångsrika fastighetsägare som ger en inblick i deras liv och deras erfarenheter inom branschen. Här är några exempel:

  • ”The Real Deal” av Harry Macklowe – Harry Macklowe är en välkänd fastighetsutvecklare och företagsledare i New York City som berättar om hans liv och karriär inom branschen.
  • ”The Big Short” av Michael Lewis – En bok som beskriver historien om den amerikanska fastighetsbubblan och det finansiella sammanbrottet 2008, och följer flera fastighetsinvesterare som såg det komma och gjorde stora vinster på det.
  • ”The Power of Broke” av Daymond John – Daymond John är en välkänd företagsledare och fastighetsinvesterare och i denna bok delar han med sig av sina erfarenheter och lärdomar om hur man kan starta ett företag med begränsade resurser och ändå lyckas.
  • ”The Outsiders” av William Thorndike – En bok som presenterar historier om 8 ovanliga och framgångsrika företagsledare, inklusive Sam Zell, en av de mest framgångsrika fastighetsinvesterarna i USA.

Var hittar man böcker inom fastighetsförvaltning?

Du kan hitta böcker om fastighetsförvaltning på flera olika ställen, inklusive:

  • Bokhandlare: Både fysiska och online-bokhandlare såsom Amazon, Bokus och Adlibris har ett brett utbud av böcker om fastighetsförvaltning.
  • Bibliotek: Många bibliotek har ett urval av böcker om fastighetsförvaltning som du kan låna.
  • Specialiserade bokaffärer: Det finns också specialiserade bokaffärer som säljer böcker inom fastighetsbranschen.
  • Branschorganisationer: Många branschorganisationer som t.ex. Fastighetsägarna har resurser och böcker som är specifika för fastighetsförvaltning och investering.
  • Online-resurser: Du kan också hitta e-böcker och PDF-versioner av böcker om fastighetsförvaltning på olika webbplatser, som till exempel Amazon Kindle, Google Books, och Project Gutenberg.